måndag 11 maj 2015

Action Run Racereport

I Lördags var det dags för första tävlingen i år, Borås Action Run.
En bana på ca 8 km med 30 hinder i varierande svårighetsgrad skulle avverkas.

Jag kom ner i god tid och träffade arbetskamraterna i laget ca 45 min innan start. Vi kikade lite på hindren och drog upp lite snabba strategier.
Starten gick och 5 tappra grabbar stack iväg. Första riktiga hindret var att vi skulle ta oss över viskan på innerslangar. Detta var utan tvekan det värsta hindret. Det påminde om en Ironmanstart i simning, alla skulle fram, man halkade, fick kallsupar. Ett riktigt skithinder helt enkelt men med lätt panikkänning tog vi oss upp i alla fall. Efter det var det lite gatlopp,bära sandsäck etc. Vi korsade även viskan två gånger till. En gång på stockar och en gång på plaströr. Detta gick bra och jag behövde inte bada vid något mer tillfälle.
Vi klättrade sedan nät vid sidan av en bro och detta tog en bra stund då det var fullt på nätet och ingen fart direkt på deltagarna. Jag tog beslutet att klättra längst ner där det var tomt och gjorde åt lite extra "armar" istället för att hänga och ödsla kraft.

Vet inte om detta var dumt eller inte men jag hade def. en del mjölksyra när det var dags för 4m vägg. En liknande som är med i ninjawarriors. Jag klarade inte detta hinder (Det enda jag missade) då jag var för klen i armarna efter repen. Skorna jag hade på mig var inte heller optimala för detta då det blev halt som attan sista stegen när jag skulle trycka ifrån. Lite surt var det men ibland får man bara inse att det är kört.

Sedan vara det dags för löpning. Ca 5 km med lite uppförsbackar etc och sedan in i stan igen. Där var det inga igentligen svåra hinder, mest roliga.
Ringarna var det en hel del som fick bada av men atlet som jag är svingade jag mig över som värsta apan :D.

 Armgången såg jag inte fram emot och trodde nog att mina klena armar skulle "faila" här men döm av min förvåning när jag bara svischade i armgången och klarade det utan problem. Lite skojhinder och sedan var det dags för avslutande löparbandet som stod i ordentlig lutning. Tog en jäkla fart och klarade det enkelt. Slog i foten på absolut sista grejen på banan naturligtvis. Lite ömt fortfarande men inget allvarligt.Vi avslutade med att ställa oss längst upp och se ut över torget och vi kände oss alla riktigt nöjda.
Det var lite tuffare än jag tänkt mig men ett riktigt roligt race. Det är helt klart som gjort för att köra i lag. Det var de tre främsta tiderna i varje lag som räknades men det är nog ändå så att ska man köra i lag så får man ju hjälpas åt och bära fram varandra och inte jaga bästa tid bara.
Troligen sunkade jag ner tiden lite på löpningen då de andra jag sprang med är lite snabbare men jag var hyffsat snabb över hindren så i det stora hela var det nog jämnt upp.


Kul att "tävla" igen även om det inte var på blodigt allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar