måndag 27 april 2015

Börjar träna lite smått igen.

Det var ett tag sedan jag skrev något i bloggen men nu ska jag försöka ta tag i träningen igen och att blogga är ett utmärkt motivationsverktyg har jag märkt.
Jag tappade all motivation och lust till att träna efter Ironman Köpenhamn i Augusti förra året. Jag försökte hålla uppe träningen direkt efter men till slut gav jag bara upp och struntade i det helt enkelt.
Det har max blivit 3 timmar i veckan med sporadisk träning i form av styrka,fotboll, löpning.
Jag är i ganska röten form men tror faktiskt att jag kan vända det hyffsat fort, bara jag får in vanan att träna varje dag så ska det nog gå att få fart på grejerna ganska fort.


Jag har till 99% bestämt mig för att köra Ironman Kalmar 2016 och tänkte därför starta i god tid denna gången. Första gången var ju bara en knäpp ide och jag hade 1 år på mig men förstod nog inte riktigt vad som krävdes. Andra gången hade jag 5 månader på mig att komma i form vilket var på tok för lite. 3:e gången gillt säger man ju. Nu ska jag ha världen längsta försäsong och sedan toppa formen sista 3 månaderna nästa år. Det är den "grova" planen.
Jag kommer köra väldigt mycket löpning med fokus på längd. Det kommer inte bli så mycket intervall utan mest långa långsamma pass. Jag kommer anpassa farten efter pulsen helt enkelt.
Cyklingen kommer bli samma sak. Långa pass anpassat efter puls. Dock ska det bli en del intervallpass på spinningcykel är tanken.
Simning borde jag i stort sett bara köra intervall men det är så satans tråkigt så det blir nog mycket längd i början och sedan lite mer intervallanpassat till vintern.


Smygstartade lite förra veckan med att springa med Robert från jobbet i 10 km. Det gick väl ok men inte mer. 5:36 fart i snitt är inte mycket man ringer hem och berättar om. Det som var positivt var att snittpulsen faktiskt "bara" var 178. Det innebär att det finns lite till att ta av så just nu ligger jag nog på ca 55 minuter /10 km. 2-3 veckor och jag borde vara nere på 51-52 minuter tycker jag.
Jag har även slutat att snusa sedan exakt 1 vecka sedan. Detta sänker min puls en del men det medför även att jag lägger på mig lite i vikt så kan jag bara komma igång ordentligt så borde jag inte gå upp så mycket denna gången. Annars är 3 kg + standard när jag slutar snusa.


Börjar helt klart hitta den där sköna känslan att vilja träna mycket och ofta. Det var länge sedan den infann sig men nu är den helt klart här så nu gäller det att ta vara på det så rullar det ju på av sig självt sedan......eller hur :D2 kommentarer:

  1. Gott att vara igång igen! Jag har också haft en rejäl svacka... IM Kalmar 2016 här med, tillsammans med en kompis (om han håller vad han lovat :)
    Då kör vi, Sub 11h !!

    SvaraRadera
  2. Gött Peter, du vet att du alltid kan team upp med mig på löpningen sedan :D

    SvaraRadera