måndag 22 augusti 2011

Mjölkrevolutionen av Colting

Håller på att läser Mjölkrevolutionen av Fredrik Colting. Helt klart en väckarklocka för oss som trodde att mjölken vi dricker är rätt ok ändå. Tydligen är den rätt kass om man jämför med opastöriserad mjölk.
Har försökt hitta info om var man kan få tag i naturlig mjölk i Borås trakten men det verkar tamig tusan helt omöjligt. 
Kan verkligen rekomendera att läsa boken. Tränar man mycket så verkar opastöriserad mjölk vara rena dynamiten. Släng all energi dricka och bars åt helvete och drick riktig mjölk:D

ps får inte till formateringen. Den är helt knasig just nu

2 kommentarer:

  1. Det gäller dock att passa sig för otrevliga bakterier som kan finnas i opastöriserad mjölk såsom campylobacter och ehec. Förrutom symtom som blodig diarré och huvudvärk kan de ge njurskador. Inget jag skulle vilja äventyra iaf..

    SvaraRadera
  2. Nu är det ju inte mjölken i sig som man kan få i sig ehec och annan skit utan det handlar ju om att bonden måste hantera mjölken på ett sätt så inte bakterier som vi inte vill ha med kan slinka med. Detta gäller ju alla livsmedel inte bara mjölk så varför ska vi vara extra rädda för att detta finns i mjölken. Om det är som du säger så ska vi ju pastorisera precis allting och det tror jag inte någon vill.

    SvaraRadera