måndag 13 augusti 2012

Cykelvasan racerapport.

Jag och ett gäng arbetskamrater åkte upp till Mora i Fredags för att köra 95km cykelvasa på Lördagen. Vi checkade in i en liten stugby i Mora och laddade upp lite lagom med någon öl och lite uppsnack inför loppet. På Lördagen tog vi busstransport till Sälen och kvitterade ut våra fint inplastade cyklar. Jag körde i min store pojks MTB, en GT 3,0. Den skulle visa sig vara i minsta laget men en helt ok cykel ändå. Denna gång hade jag inga förhoppningar om tider eller prestation alls, utan hade bestämt mig innan att jag kör så mycket jag orkar utan någon igentlig plan. Jag visste ju att de ca 30 mil jag cyklat på racern och trainern var en piss i havet så det var bara att bita ihop och inse fakta att detta skulle göra ont. Grejerna var ialla fall i ordning. Jag hade dextrosol,gel, camelback, extra däck och hela konkarongen med mig. I gammal god ordning blev jag naturligtvis nödig 2 gånger innan start så allt var som det skulle.
Starten gick och enligt banprofilen skulle det gå någon km innan en lång stigning började, den började direkt kan jag säga. Ett par km backe gjorde susen i början och man kände att detta kommer nog bli en lång dag. Efter backen kom det stora jäkla vassa stenar och jag trodde att nu jäklar smäller däcken men jag klarade mig utan missöden, sedan rullade det på och jag fick en skön känsla i kroppen att detta kommer nog gå fint trots allt. Två första milen på 53 minuter. Helt ok tid. Jag hade dock ödslat ganska mycket ork här och vid 30 km kom första väggen. Den höll nog i sig i någon mil men sedan släppte det och det rullade på i hygglig fart. Från början stannande jag inte vid stationerna men vid 50 km var jag tvungen att få i mig något och fylla på ryggan och vattenflaskan. Jag hade då provat att äta en cola gel men höll på att spy av den koncentrerade smaken så gelen var bara att slänga. Kedjan hoppade en gång samt att jag tappade mitt extra däck och höll på att få det insärjt i bakdäcket, det var alla missöden jag hade på vägen. Banan var relativt lättkörd ändå och på 90 % av banan var det så man kunde köra om (eller som i mitt fall bli omkörd). Spurtade in på 4:43 och är i det stora hela ganska nöjd. Jag satte upp en tid på under 5 timmar och det fixade jag så det finns inte mycket att klaga på. (Förutom min helsunkiga cykelträning innan) Med 200 mil i kroppen innan och lite mer optimal laddning så klipper jag 30 minuter till nästa år enkelt. Mycket nöjd med att cyklat 95 km i terräng och mersmak på att cykla vasan nästa år också.

2 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat. Hade jag haft en lite vettigare MTB så hade jag gärna hängt på...

    SvaraRadera
  2. Jag körde på pojkens 3000kr MTB. Funkade ok men till nästa år hyr jag nog en cykel. En arbetskamrat hade hyrt en riktigt vass hoj för 350kr. Det kommer det def. vara värt.

    SvaraRadera