tisdag 4 juni 2013

10 km under 50 min

Idag blev det en liten smygpremiär i sjön hemma med våtdräkt och hela kånkarongen. Jag hade med mig den store pojken som ska köra Borås Triathlon. Dom har tränat nu i några månader med initiativ från hans skola. (Kunskapsskolan). Riktigt kul att de drar igång något sådant med ett tydligt mål. Förhoppningsvis blir någon av ungarna biten. Pojken hade fått låna en ganska kass våtdräkt måste jag säga som dessutom var medium så den satt som en säck potatis på honom. Tur då att min dräkt är tight som satan på mig så den sitter perfekt på honom. Det var ganska kallt så vi körda bara några hundra meter för att testa hur det var att simma i öppet vatten.Klockan blev ganska mycket innan jag till slut tog mig i kragen och drog iväg på ett löppass. Det kändes riktigt bra redan från början så jag låg i 4:50 fart de första 5 kilometrarna sedan kom hugget i magen. Jag kände att bruna bönor med fläsk som jag ätit tidigare väldigt gärna ville ut så det fick bli en nummer 2 i naturen med vitmoss som papper. Inte mycket att snacka om. Det var en fribajsning som gällde eller att bli bajsmannen.
Denna lilla ofrivilliga paus tog väl ca 2 minuter sedan bar det iväg hem igen. Höll uppe farten helt ok så jag fick en sluttid på 49:47 på 10 km.

Riktigt gött att känna att löpformen finns där ändå. Det har ju blivit alldeles för lite av den varan så med lite kontinutet i löpningen så finns det hopp ännu.

3 kommentarer:

 1. Härligt inlägg.
  Jäklar va sugen jag blev på å simma i öppet vatten. Vad har du för våtdräkt?
  Vilken prisklass måste man lägga sig i för att få en som "duger"?
  Kul att löpningen känns bra. Själv har jag varit i en svacka.. men skam den som ger sig!

  SvaraRadera
 2. Våtdräkten är en Orca Kensei köpt på Wiggle för 1200 kr. Den är utgången och jag tror efterföljaren heter Orca TRN. Finns att köpa i Sverige också för 1200-1600 kr. Jag tror att bör lägga sig där som nybörjare.
  Trist att komma in i svackor. Jag vet hur du känner dig men det är nog bara att försöka hitta motivationen på något sätt, och rätt som det är så är det kul igen.

  SvaraRadera
 3. Ja, egentligen är det ingen fel på motivationen.. bara foten som sätter lite käppar i min väg.
  Tack för tipset. Ska kika på en våtdräkt nu :)

  SvaraRadera