söndag 23 juni 2013

Varberg Triathlon Race report.Idag var det dags för årets första Triathlon tävling i Varberg. Jag packade in grejerna och familjen i bilen kl 08:00 och åkte ner till västkusten. Jag körde ett annorlunda upplägg idag då jag bara åt en liten frukost och drack en en liten shake med kolhydrater och protein.
Jag kände mig totalt omotiverad att tävla och var helt avslappnad ända fram till någon minut innan starten gick. Vi hade samlats på stranden och stratskotten gick och jag han tänka att nu djävlar kör jag allt vad jag kan. Vi fick vada ut i vattnet ca 50-80 m innan vi kunde börja simma. Det gick helt ok till en början men det var galet trångt, alla skulle verkligen simma på samma ställe. Fötter och armar var överallt och det var svårt att hitta något flyt så avslappnad 3 andning var bara att glömma. Det blev Tarzan sim med uselt teknik men på något sätt tog jag mig fram med hyffsad fart trotts allt. Från stranden till mattan tog det 8:11 vilket betyder en tid på kanske 1:40-1:50/100m vilket är fantastiskt för mig.

Från simningen till cykelväxlingen var det ca 400m och dom som hade rekat detta innan hade lagt ut enkla skor vid sidan av gångbanan (smarta fuskisar). Växlingen till cykel gick helt ok och jag drog iväg. Banan var 4 varv och ca 1/3 del var uppåt och resten flackt eller neråt. Jag körde om en del och blev omkörd av vissa men det var svårt att veta hur man låg till då en del var inne på 1:a varvet och en del på 3:e men jag trampade på och hade ett skönt flyt i cykling på flacken och i backarna neråt men det var tyngre uppåt. Jag väntade hela tiden på att kompisen Mats skulle susa förbi då han är en betydligt bättre cyklist än jag men av någon anledning så kom han aldrig förbi mig (han hade en tydligen en mindre lyckad dag).I slutet av cyklingen så öppnade himlen sig och regnet öste ner och när jag kom in på växlingen till löpningen så upptäckte jag att jag inte satt på locket på minlilla plastback (pucko) så löparskorna var dyngsura. Jag växlade riktigt bra till löpningen och nu väntade 4 varv runt Varbergs fästning. De 2 första varven var bara ren pina, hittade inget flyt alls i löpningen och jag började undra om cyklingen kanske kostat för mycket. Jag låg ganska länge bakom en tjej som kom ut samtidigt från cyklingen men efter ca 2 km sprang jag om henne och tackade för ryggen. Resten av löpningen gick riktigt bra och jag spurtade in i mål på 1:09:31. Fick en stor kram av familjen och bara njöt en stund efter målgång, trots regnet.

Kändes inte som jag tagit ut max efter tävlingen, jag var oförskämt fräsh tyckte jag själv ialla fall men nu efter 8 timmar börjar det ömma både här och där och pulsen är fortfarande närmare 90 så jag tog nog ut mig ganska mycket trotts allt.

Det var en riktig publiktävling då åskådarna kunde följa en hela vägen på simningen och 4 gånger på både cyklingen och löpningen. Bra jobbat Varberg.

           Friberg Tommy Sok Knallen 0:08:11 0:02:12 0:01:09 0:35:36 0:00:55 0:21:31 1:09:31

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat!
  Hur känns det nu inför Kalmar då?

  SvaraRadera
 2. Tackar. Det är ångest och förväntan blandat med varandra inför Kalmar kan jag säga. Ena dagen känns det som det kommer nog att gå ändå medans det nästa dag känns som att det inte finns en chans att detta ska gå, men jag har fått lite mera självförtroende nu när jag varit ute och simmat en del i sjö samt att det blivit ett gäng 7-9 mila pass på cyklen. Det som kommer bli nöten att knäcka är helt klart löpningen. Antingen har man krafter kvar på den eller så dör man. Enkelt :D
  Själv då?`Hur ligger du till?

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra jobbat. Triatleter, vilka kämpar! (:

  SvaraRadera