fredag 28 juni 2013

93 km cykel.

Igår blev det cykling istället för tekniktränik med Colting och Borsen som var tanken från början. Jag tvekade in i det sista om jag skulle vara med eller inte men det föll på att det blev lite för dyrt. 1800kr + att jag hade fått ta ledigt 3 timmar.
Det hade ju varit hur kul som helst men tyvärr finns det ingen sedelpress hemma.

Jag drog ut på ett långpass med cyklen i stället. I vanliga fall är min runda ca 65 km men denna gången vände jag efter 47 km och tog samma väg tillbaka så det slutade med 93km.
Första 50 km hade jag 30km/h i snitt och det kändes hur bra som helst, andra delen hade jag bara 28 i snitt så när det gäller Ironman distansen på 18 kan man väl vara glad om jag kommer hålla 26 i snitt.

Det gick helt klart för fort igår. Jag var helt mosig i benen efteråt och det riktigt "brännde" i låren säkert 30 minuter efteråt. Vet inte om detta är normalt för cyklister men det var helt klart ett tufft pass. Jag låg ju på ganska bra och hade två ordentligt ofrivilliga fartökningar. Första ökningen var efter ca 60 km då det kommer två cyklister på 29 tums mountainbikes och lägger sig brevid mig. Då kickade ju reptilhjärnan in "Nä nu djävlar" och sedan låg jag på tramporna som en galning i 4 km tills vi gick åt skillda håll. Andra var precis i slutet då det kommer en annan på racer och lägger sig i suget bakom mig, jag lät honom passera efter en stund och gjorde samma manöver själv, la mig i suget och vilade trots att det gick i hyffsad fart. Förmodligen var det dessa två ökningar som köttade ner mina stackars lår
Jag gick och kramade kudden redan 21:30 och idag känner jag mig oförskämt fräsh. Galet vad lite extra sömn kan göra för återhämtningen. Lite löpning och simning i helgen och sedan på Tisdag eller Onsdag väntar en "Big Training Day". Då blir det 3800m simning, 120km cykel, och 2h löpning. Efter det kommer jag nog behöva sova 24 timmar.

1 kommentar: